There was an error in this gadget

Tuesday, May 10, 2011

My Super Woman..

Intro Dari Cuzen Kuh,, haha,,
curi dy punye,,  
written by niza haha,, 

Eh , kenape queen jep ? King nye mane ? Suppose to be king and queen , and then , why there only queen jep ? Ini tidak adil ! Kene ada king jugakk ! Eh , apasal lax kan ? Kau pehal tak puas hati lax neh ? Yela , kene lah ada queen ngan king , baru lah complementary to each other ! So , what ? Kali neh just queen ajelah , king nanti nanti lah , lame lagi . Eh , apasal lax kau neh ? Kan aku cakap kene king and queen ! Kau tu yang tak paham bahasa , tak paham ke ngan ape yang aku cakap neh ? Weyh , yang kau nak naik angin tak pasal pasal , ape pasal lax kan ? Kau tak puas hati kenape ? Dah yang neh just queen jep , utama kan yang perempuan dulu , ladies first ! Abis , kalau ladies first , guys macam mane pulak ? Kau neh bingai ke hape ? Dah memang dari dulu macam tu , kau nak aku buat macam mane lagi ?? Eh , apasal weyh ? Tak paham ah aku ngan kau neh . Kau tak paham ? Meh sini aku paham kan meh . Sebab , harini adalah HARI IBU ! So , terbukti kan yang ladies first dulu ? Kann . So , my mummy is the queen of my heart ! <3

Talk About My Mama

Mama sy nie mcm super woman taw mcm2 dy bole wat.. mama sy cantik, mama sy active, mama sy sporting, mama sy pandai masak, mama sy berani, mama sy kuat, mama sy hebat, dan bnyk lg,, lg 1 specialty mama sy ialah mama pandai wat kuih mcm2 dy wat kekdg ad org oder sampai bepuluh2 loyang,, cth kuih yg mama wat : seri muka, talam suji, talam keladi n mcm2 lg la kuih talam.. itu la mata pencarian mama sy,,.. She is the greatest woman that i have ever known,, her name is Haidah Bte Md Yusof,, She's my one and only mother and i love her SO Very very much times to infinity,, :) mama thanx for everything,, Jasa Mama akan dikenang sampai bile2,, mama jasa mama tuh terlalu besar, x mampu along nk membalas nya.. yg along mampu hanye berdoa pada ALLAH tok balas jasa mama yg x ternilai n beri mama kebahagiaan didunia dan akhirat.. 

 MY MAMA

Name Haidah Bte Md Yusof
Birth date 05 / 02 / 1967
Place Of Birth Johor Bahru
She loves the colour GREEN.. 


 Mother's Day Celebration

Nak diakatakan hari ibu kli nie special bab kli nie kitorg plan sndri tok sambut hari ibu,, wah kitorang??
siapakah diorang tuu..?? hehe 1 my cuzen yg paling tue Kak Reen 2 di ikuti oleh adk nye niza, ( diorg nie cuzen yg paling sy rapat ) hehe 3 baru la sy sndri n yg ke empat nie ( last mint entry ) my aunty yg paling sporting Aunty Cuu,, hehe ble la aunty cuu yg sorg nie nk kawen ahaks.. :)  kitorg plan seminggu sebelum uh hehe lame da.. tp bli sumer persiapan nye on the spot.. hehe agk gile la kan,, 

hari ibu thn nie jatuh pada hari Ahad 8/5/2011.. mule2 plan ingt nk wat pagi tp mcm 2 plan yg berlaku pd hari uh,, pg2 mase mothers day pon ade org nk oder,, kesian mama kne wat jugak, mam nie law ad org oder mama trime jer jarang dy tolak.. so sy pon tolong sampai ke tgh hari,,

lps uh lak amik la adk sy kat tmpat tuisyen dyorg,, korg mesty pelik an tuisyen ap la wat ary ahad nie.. nie special nyer tuisyen yg dinamakn UPLUS MIND,, utk bkk minda ke-3 kt.. Nie atas kehendak ayah sy,, ayah nk ank2 dy fokus,, mule2 aq ingt kn bende nie mengarot.. jap ag lps adk aq gy dyorg boleh lak bace nombor ngan warne kat kad uno, warna kertas n even bace artikel dalam keadaan menutupkan mata,, ( wah terkejot berok aq dibuatnye, ) haha,,tp mmg hebat laa,, 

Ok.. hehe melencong jao lak,, next destination kitorg satu family gerak gy mah mak tok belah ayah tok sambut mothers day kat sane, tp kat c2 kurg meriah bab x ramai yg balik,, tp bole la sambut secare kecil2an
haha tekejot sy jmpe cuzen syyg sorg uh, da lme x nampak dy sakli ngk da tinggi lampai.. da bole jd model da.. n best gak jmpe cuzen2 yg kecik2 uh hehehe melayann laa perangai kebudak2 kan,, pantang jmpe,, asal jempe je abis sy jd tempat mendukung diorg.. alamaklum la org kuat,, haha.. ( perasan )

Tepat kol 6 kami pon berangkat ke destinasi yg seterusnye,, hehe rumah mak tok belah mama lak.. hehe cian cuzen2 n aunty ku lame menunggu,, jalan jem haha so smpai lmbt ciket.. Samapai2 jer kat mah mak tok sy pon salam ngan aunty n mak tok..( dalam mase yg same aunty n cuzen2 ku dengan bergegas keluar rumah ) ap lagi abes salam jer tros nek kete n chow,, haha, laju jer ( sumer kat lam umah uh terpinge2 ngk gelagat kami ber4 ) haha tade mase lg tros kuar bli..

Nie lak citer kami mase gy bli brg2 yg diperlukan.. sasaran KFC Bucket dan SEASONS Cake + Nasi Ayam Penyet ( mak tok punye ).. Pergh mcm gilak la Eja bwak kete.. haha.. alhamdulillah tiada kemalangan jiwa yg berlaku ataw dilaporkan.. Wohoo Eja Skill kamu dalam Stunt Driving da meningkat haha...da jd pro da.. Buget kami yg x seberapa cukup utk menampung sumer uh,, haha,, Selesai membeli sumer uh kami pon pulang,,

Sesampai jer kat mah mak tok ktorg pon cpt2 kuar kn kek n nyalakan lilin.. haaa kitorg ingt nk wat kezutan la kan,, TETIBE Aunty Long ( ibu kepada kak reen n niza ) pon keluar.. ALAMAK SPOIL SUDA hahaha.. tp, alang2 da siap kitorg pon gy jugak laaa,, n sambil nyanyi lagu happy mothers day.. yg telah diubah suai oleh kami.. Berjaya suda plan kami wlawpon da terkantoi time last2 uh..
HAPPY MOTHERS DAY



  • Ini lah para para ibu yang kami sambut dan raikan :)
  • Lilin just ada tiga jep , patut nye empat , tak sangka plax aunty uda datang tapi tape , meriah kan lagi suasana :D  

  •  Neh pulak , ialah keluarga Saya ! :D
  • Ramai kan, ramai kan ? Hehe , 
  • First dari kanan tuu My Father, Mak Tok, Mama, Aqila, Akmal, and ME
  • Kat bawah yg pegang pisau kek uh angah n lg satu tuu akim
  • my lil brother n lil sis 
  • niza kata sy "bangga lah tuu tunjuk peace peace :D"

  •  Kak Reen, Mak tok, Aunty long n niza ( haha senyum sokmo )
  • Okay , gambar uncle tak ada dy keje on call. So , sad , kalau tak dah boleh jadi perfect family picture -.-



  • Okay , yang pakai baju putih tu , my aunty cuu , dia belum kahwin , so taley nak sambut mother's day , okay ? dy cume bole meraikan Mak Tok yg pkai Bj Ijo tuu. 
  • And then , that my aunty uda , the blue one's with her daughter , adaa :) 
     

  • After that , selepas sesi gambar bergambar , melantak timeeee ! HAHAHA !
  • Nasib baik budget seorang RM30 , cukuppp !
  • Beli ayam barrel punyer ! Ada 21 pieces , nasib baik cukup dan tak ada yang kebuluran ye , haha . Ngan cake lagi , makan ye , makann ~
  • Beli ayam ngan cake , air buat sendiri , huhu , taley blah betul kan , ape pnyer organizer ah kan kitaorang neh , haishh .
  • Maktok plax , kempunan nak makan nasi ayam penyek , dapat jugak beli :)
     



  • Dan , inilah dia , mempersembah kan , dengan secara tak hormat nye , organizer mother's day yang tak menjadi sangat sebab tak bertauliah lagi , sebab nye tak grad lagi , huahahaha !
  • Walaupun ye , walaupun , nak buat suprise , tapi sudah tak sangat nak jadi suprise sebab dah kantoi ngan aunty long , tapi , terus kan juaaaa ~
  • Tahniah sebab dapat buat suprise yang tak menjadi dengan jaya nyeee ! :D *bangga neh , bangga !* 



..This Is The Cake..

ONCE AGAIN HAPPY MOTHERS DAY 

Sekian~